Teater - Beethoven x17

Den episka Beethovenkonserten från 22 december 1808 upprepas sommaren 2020.
Två spelltillfällen: 24 juni & 27 juni kl. 16.00.

1808 ville Beethoven framföra sina senaste och bästa kompositioner på Theater an der Wien. Byggnaden var bara sju år gammal då och känd som den bästa och mest komfortabla konsertsalen i de tyskspråkiga länderna. Följaktligen var Theater an der Wien väl uppbokad och det var svårt att hitta en lucka för konserten. Efter hårda förhandlingar med ledningen lyckades Beethoven få loss ett datum – den 22 december 1808. Salongen var dock inte uppvärmd, så omständigheterna blev under stundom farsartade då publiken darrade av kyla i den iskalla konsertlokalen, amatörer fick fylla vissa platser i orkestern och Koralfantasin var nätt och jämt färdigställd vid framförandet. Inte desto mindre fyllde kompositören konserten med storverk som:

Symfoni nr 6
Ah! perfido
Gloria ur Mässa i C
Pianokonsert nr 4
Symfoni nr 5
Sanctus ur Mässa i C
Fantasi för solopiano

Koralfantasi
Två gånger kommer vi att upprepa denna mastodontkonsert i allt som allt 17 satser, på Wermland Operas stora scen. Dock mitt i sommaren till glädje för både publik och utövare! Vi kommer kontinuerligt återkomma med info om medverkande, paketlösningar med mera. 

Allt detta ingår i teaterpaketet

• Teaterbiljett
• Programblad
• Entré till Sandgrund
• Fri tillgång till relaxavdelningen, biljardbord samt vårt välutrustade gym.
• Övernatttning inkl. Best Breakfast
• Fri parkering vid hotellet

Pris 
Dubbelrum 1075 kr / person
Enkelrum 1380 kr
Förboka gärna en härlig massagebehandling.

Boka direkt hos Wermlandsoperan, hämta biljetterna när du checkar in i hotellreceptionen.
Tel 054 - 21 03 90
Fax 054 -10 06 44
biljetter@wermlandopera.com 
(Observera att det ej går att reservera biljetter via e-post).

Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens, Karlstad
Tel: 054-67 00 00
E-post: info@gustaffroding.se

Skicka bokningsförfrågan
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.