Ett halvt sekel som hotell, konferens och nöjesanläggning

1973 öppnades dörrarna till Best Western Gustaf Fröding i Karlstad – då som OK Motorhotell. Efter några namn- och ägarbyten, episka poolpartyn, populära danskvällar, tusentals hotellnätter och ett fartfyllt värdskap för Svenska Rallyt har hotellet som nu fyller 50 år, varit en glädjefylld mötesplats under åren. I november 2023 firades detta.

I dag drivs Best Western Gustaf Fröding hotell & konferens sedan 2003 av familjen Mörkfors. Men många branschpersonligheter har varit med och skapat hotellets historia med namnbyten, byggnationer, festligheter och mycket mer. Roland Liljegren, Krister Hollander, Gerhard Frick, Peter Pfante och Kjell Jakobsson för att nämna några ha alla haft betydande roller och satt sin prägel på hotellet.

Danskvällar, värdskap för Svenska Rallyt och after beach klubbar som Banana Bus Club är bara en bråkdel av det som har gjorts under åren. Men även senare år med Inomhusfestivaler som återkommande Rockin´ Roots Festival och supporterträffar och produktion av förnyelsebar sol-el.

Jubiléumet firades under en hel vecka och avslutades med en inspirationsdag med flera av de personer som varit med sedan starten 1973. Men i 50-årsjubileet firade vi även att nuvarande ägare drivit hotellet i 20 år. Så just det här jubileet bliv lite extra ”nostalgiskt” och det var viktigt för oss att göra en extra djupdykning i historien om hotellet berättar Patrik Mörkfors, VD Best Western Gustaf Fröding.
På inspirationsdagen bjöds även på framtidsspaning av hotellkollegorna Johan Michelson, VD BWH Hotels Skandinavien, och Johan Kukacka, partner Sleepingfox Hotel Group och tidigare VD för Best Western Hotels & Resorts i Sverige.

– Det känns otroligt stort att vi firat 50 år och vi är extra glada över all uppmärksamhet vi fick under var firar-vecka i november. Det sporrar oss även att fortsätta i framtiden säger Patrik Mörkfors.

Familjen Mörkfors driver även Best Western Eurostop i Örebro och Hotell Frykenstrand i Sunne.

Vill du komma i kontakt med Patrik?
E-post: Patrik.morkfors@gustaffroding.se
Tel: 070-750 00 20
 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.