Vi är miljömärkta med Svanen sedan 15 år tillbaka. Nu installerar vi egna solpaneler och blir därmed helt självförsörjande under sommarmånaderna ljusa timmar.

Nu tar vi ytterligare steg i att sänka klimatavtrycket

Vårt klimatsmarta arbete med sol, vind och vatten håller vi gästen glad och varm om natten.

I dag köper vi 100% förnybar el ifrån sol, vind och vatten. För uppvärmning har vi fjärrvärme samt egen återvinning av värme ifrån hotellets ventilation och kyl/frysar som kopplas till egna värmepumpar, - energi som annars skulle gått till spillo. Sedan tidigare har även installerat 8 stycken laddplatser för elbilar på hotellets parkering i samarbete med Klimatklivet. Nu fortsätter hotellet resan med det klimatsmarta arbetet och blir förmodligen Karlstads hållbaraste hotell och konferensanläggning genom egen produktion av förnyelsebar sol-el.

Under juni månad 2023 installerar vi 322 stycken solpaneler på hotellets tak, vilket kommer att producera omkring 137 019 kwh per år. Anläggningens solcellsgeneratoreffekt ligger på 178,71 kWp och beräknas stå klar i slutet av juni, lagom till att ta till vara på sommarens alla soltimmar redan i år. Under sommarmånaderna kommer hotellet alltså vara helt självförsörjande på sol-el under dygnets ljusa timmar. 

– Det känns fantastiskt att vi nu fortsätter vår utveckling inom användande av förnybar energi där satsningen på solceller är en självklar del. Det är jätteviktigt för oss att ta ansvar för och driva en hållbar omställning inom bland annat energifrågan där vi redan genom vår utveckling av laddstoplar för elbilar tar steg mot att bli klimatsmartare, säger VD Patrik Mörkfors med stor entusiasm.
– Vi kommer även installera en skärm i hotellets lobby så att alla gäster kan se i realtid hur mycket el solcellsanläggningen genererar. Det blir som att gästen är med och kan följa denna miljöresa, det ska bli väldigt spännande att se, säger Hotelldirektören Helena Andersson.

Anläggningen installeras av Sesol som har en lång erfarenhet av projektering och installation av nyckelfärdiga solcellsanläggningar runt om i landet. Sesol har 14 stycken kontor i Sverige varav ett ligger i Karlstad. Totalt kommer 64 373 kg koldioxidutsläpp per år undvikas enligt energiberäkningarna ifrån Sesol vilken kan jämföras med ca 25 600 mil bilkörning.

– Vi är väldigt glada att vi har fått möjlighet att installera våra solceller på Best Western Gustaf Fröding. De som bor över eller konfererar på hotellet kommer känna miljökänsla i dubbel bemärkelse när man besöker hotellet säger Simon Könberg som är säljare på Sesol.

- Vi är oerhört stolta över förtroendet vi fått av Best Western Gustaf Fröding, att fått uppdraget att installera en solcellsanläggning på deras fastighet, säger Kevin Larsson Marknadschef på Sesol.
För ytterligare information vänligen kontakta:
Kevin Larsson, Marknadschef på Sesol
Mail: kevin@sesol.se
Mobil: 070-002 68 41
Patrik Mörkfors, VD Hotell Frykenstrand
Mail: patrik.morkfors@gustaffroding.se
Mobil: 070-750 00 20
 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.