Promenad och motionsrundor i området

När du vill boosta din kondition finns motionsrundor i området med start utanför hotellet. Promenader och löpning är inte bara bra för hälsan utan ett bra sätt att bekanta sig med området. Har du problem med leder eller vill uppnå en avslappnande effekt är promenader bästa valet. Löpning är högintensivt och bränner fler kalorier, men har en högre skaderisk och kräver bättre teknik och försiktighet. Så vad är bäst för dig? Ps, vi ansvarar ej för eventuella skador längs vägen.

Kortare promenader

Fridfulla Ruds Kyrkogård

På andra sidan motorvägen ligger en vacker och rofylld oas med vacker trädgårdsskötsel och flora. Du väljer själv att promenera på plan asfalt eller små slingriga promenadvägar med backar och trappor. Ruds kyrkogård invigdes år 1919 och utvidgades åt norr år 1975. Men vara försiktig i din framfart då Karlstads tidigare invånare vilar sig här.

Det finns två vägarna att nå kyrkogårdens norra och södra entréer. De är både lika långa och tar ca 15 min att nå.

Villapromenad

Många som bor hos oss vill bara ta en kort promenad för att lufta sig efter en lång bilfärd. Då passar en promenad i villaområdet Lorensberg / Kroppkärr precis nedanför oss ypperligt. Vill man gå längre i området finns även promenad- och cykelväg som går till Kronoparken och svänger av mot Edsgatan och Alster. Denna promenad- och cykelväg är en dal av Klarälvsbanan som du kan läsa mer om nedan.

Mest efterfrågade

Karlstad city

En promenad från Best Western Gustaf Fröding Hotell till Karlstad city erbjuder en härlig upplevelse av natur, kultur och stadsliv. Längs vägen kan man njuta av vackra vyer av Klarälven och de gröna områdena i Karlstad, samtidigt som man upptäcker sevärdheter och bostadsområden.

De två vanligaste vägarna att gå är lika långa: ca 3,8 km och tar ca 45 min att gå. Vi rekommenderar oftast vägen via Kroppkärr, Norrstrand och Hagaborg men man kan även gå via Lidl, Norrstrand och Sundsta.

Promenadtid till stora torget: ca 45 min

Hockey, konserter och trav på Färjestad

Färjestad är inte bara ett av Sveriges bästa ishockeylag utan även en stadsdel i Karlstad. Här finns även Färjestad Travbana. Färjestads hemmamatcher spelas i Löfbers Arena och här ges även konserter. Tillsammans med travet är de två anläggningarna mest välkända och uppskattade destinationerna i Karlstad. Genom åren har de båda bidragit till att sätta staden på kartan och lockat besökare från när och fjärran.

Hit går du via, Lorensberg och genom Rud och Färjestads bostadsområden.

Promenadtid till arenorna: ca 40 min

Skog och sjö

Skog med elljusspår

Ruds / Tyrs elljusspår är en populär 2,5 kilometer lång promenad- och löparslinga som ligger i en vacker skogsmiljö. Spåret är välmarkerat och upplyst med elljus, vilket gör det lämpligt för träning under kvällstid och vintertid. Här finns flera olika vägar att välja mellan, inklusive korta och långa slingor, samt ett backparti med en brant uppförsbacke. Ruds elljusspår är en idealisk plats för både nybörjare och erfarna löpare att träna och utforska naturen i området runt Rud, Färjestad och Karlstads Golfbana. Vintertid finns här längdskidspår.

Promenadtid till Rud elljusspårs startpunkt ca 15 min.

Sjöpromenaden - Kroppkärssjön

Kroppkärrssjöns västra del har en välbesökt kommunal badplats med sandstrand och bryggor. En tillgänglighetsanpassad led på 1,2 km går från badplatsen till Talludden och erbjuder flera grillplatser och fågeltorn. Den längre leden runt Kroppkärrssjön på 5,4 km tar dig upp till Trollkoneberget med fin utsikt över Karlstad. Fritidsfiskare brukar nyttja bryggorna, och sjön är känd för sina storvuxna segelkarpar. Du kan också se flera fågelarter vid sjöns stränder. Ta med picknickkorgen och njut av fågel och fiskliv vid sjöns vassrygg och brygga. Varför inte avsluta rutten med minigolf vid Lidel. Vid badplatsen börjar även Klarälvsbanan (se nedan)

Längd till sjön från hotellet: 1 km

Längre motionsupplevelser

Litterär vandring i Frödings fotspår

Frödingleden är en populär vandringsled i Alster i Värmland, uppkallad efter Gustaf Fröding själv som föddes i området. Leden är ungefär 5 kilometer lång och tar dig genom vacker natur och kulturhistoriska sevärdheter. På leden kan du se bland annat Frödings barndomshem, Älvgården, vackra Alsters kyrka och Alsters Herrgård med all sin trädgårdsprakt. Frödingleden är ett utmärkt val för en avkopplande promenad eller en lätt vandring i vacker värmländsk natur. Längs vägen finner du fågeltorn, våtmark, rastplatser och grillplatser (ta med kikaren).

Obs! Du tar bilen till entrén vid Alsters Herrgård som eventuell utgångspunkt.

Klarälvsbanan –för cykel och inlines

Har du cykel eller inlines med dig kan vi varmt rekommendera Klarälvsbanan som är en 9 mil lång cykel. och inlinesbana bygd längs en gammal banvall. Starta hos oss och rullar ner mot Kroppkärrs idrottsplats (se  Villaprommenaden ovan). Här fortsätter du enligt anvisningar längs vägen. Leden startar vid Kroppkärssjön och går via vackra Edsgatan och vidare genom vackra gamla kulturlandskap förbi Forshaga, Deje, vidare till Munkfors, Råda och slutligen Uddeholm. Läng vägen finns flera rastplatser, toaletter och informationstavlor. Cykelvägen är en populär destination för såväl lokalbefolkningen som turister och är ett utmärkt sätt att utforska Värmland på två hjul.

 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.